Contact

Wij staan voor je klaar!

Belle van Zuylenlaan 7
4105 JX Culemborg
T: +31 (0)345 - 548 247 (van 09:00 tot 17:00)
Kvk: 53327748
BTW nr: NL850839774B01

  Je consulent

  Veel gestelde vragen

  Dat bepaal je helemaal zelf. Je kunt aan jouw regioconsulent advies vragen indien je er vragen over hebt.

  Iedereen vanaf 18 jaar die op jouw woonadres staat ingeschreven.

  Dus ook iemand die er niet is tijdens de opvang, maar wel staat ingeschreven op jouw adres, dient een VOG te hebben.

  Gastouderland rekent hier geen kosten voor want wij verzorgen de begeleiding en de aanmelding geheel kosteloos voor jou. De gemeente kan er wel kosten voor rekenen en dat worden leges genoemd. Omdat iedere gemeente daar andere regels voor heeft is er dus geen eenduidig antwoord op. Voor de laatste update met betrekking tot de leges kun je het beste contact met ons opnemen.

  Iedereen die regelmatig op de kinderopvang is.

  Regelmatig is: als iemand minstens 1 keer in de 3 maanden een halfuur op de locatie is tijdens opvanguren. Indien deze persoon 18 jaar of ouder is dan moet ook hij/zij een VOG aanvragen.

  Ja, wij zijn het enige bureau in Nederland met een eigen VVE programma:

  Voorschoolse educatie Aap!

  Gastouderland heeft een uniek, geheel eigen programma ontwikkeld voor voorschoolse educatie. Samen met de ontzettend leuke en ondernemende knuffel Aap! leren kinderen spelenderwijs en worden ze alvast een klein beetje voorbereid op het naar school gaan. Kinderen leren steeds jonger en steeds sneller. Wij zien het belang van Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE) en hebben daarom een eigen programma Aap! opgezet. Elke gastouder aangesloten bij Gastouderland krijgt kosteloos* knuffel Aap! en de daarbij behorende educatie-map aangeboden. Aap! is een vrolijk vriendje dat zich op een speelse manier op de sociaal-emotionele, de motorische, de cognitieve en de zintuigelijke ontwikkelingen van kinderen richt.

  Het programma is goed in het dagprogramma in te passen. Zo kunnen er tijdens het eten, verschonen en buiten spelen al activiteiten worden gedaan. De eigen inbreng van kinderen is hierbij erg belangrijk. De activiteiten bevatten veel mogelijkheden voor interactie en communicatie tussen de gastouder, de kinderen én tussen de kinderen onderling. Hier leren kinderen veel van. De ouders ontvangen bij elk thema een aparte ouderbrief, zodat ouders weten waar de gastouder in die periode mee bezig is. Zo kan de ouder thuis ook inspelen op het thema en weet de ouder bijvoorbeeld welke liedjes en versjes het kind heeft geleerd.

  De thema’s zijn:

  • Hallo, ik ben Aap!
  • Zomer in je bol
  • In en om het huis
  • Eten en drinken
  • Aap! en de winter
  • Aap! gaat op vakantie
  • Mijn lichaam
  • Aap! gaat naar het circus
  • Aap! in het verkeer
  • Aap! op de boerderij
  • Aap! maakt muziek en danst
  • Aap! krijgt een broertje of zusje

  * Vraag je consulent naar de voorwaarden.

  Nadat deze binnenkomt dien je jouw VOG, het VOG van eventuele huisgenoten én van structureel aanwezigen in het Persoonsregister te registreren. Gastouderland zal je voorzien van de informatie over de te nemen stappen.

  Als je via Gastouderland als gastouder wilt gaan werken dan nemen wij veel uit handen. Zo kunnen wij zorgen dat de aanvraag Verklaring Omtrent het Gedrag per mail naar je wordt toegezonden en daarbij ontvang je dan ook een uitleg hoe het werkt zodra deze per post binnenkomt.

  • Je mag maximaal zes kinderen in de leeftijd tot 13 jaar gelijktijdig opvangen. Eigen kinderen tot 10 jaar worden meegerekend.
  • Je mag maximaal vijf kinderen tot 4 jaar gelijktijdig opgevangen.
  • Je mag maximaal 4 kinderen tot 2 jaar gelijktijdig opvangen, waarvan maximaal 2 kinderen tot 1 jaar.

  Via deze link kun je je gegevens invullen en dan zorgen wij dat de regioconsulent op korte termijn contact met je opneemt om alles probleemloos te regelen.

  Wat leuk dat je enthousiast bent. Wij bekijken graag met je de mogelijkheden in jouw regio. Jouw consulent staat voor je klaar voor alle overige vragen dus neem gerust contact met ons op zodat we wellicht een mooie samenwerking kunnen aangaan! Wij zijn alle werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0345-548247.

  Plaatsing van jouw profiel op onze drukbezochte opvangmarkt zal jouw kans op gastkinderen aanzienlijk verhogen. Buiten het feit dat je als gastouder door ouders specifiek kan worden gevonden op de opvangmarkt, wordt je tevens door Gastouderland meegenomen in de procedure wanneer er een nieuwe aanvraag is in jouw regio. Om jouw profiel te kunnen plaatsen dien je jezelf hier (gastouderzoeken.nl/registreren) gratis als gastouder in te schrijven. Na controle van jouw gegevens wordt jouw profiel aangemaakt en geplaatst op onze opvangmarkt. Onze ervaring is dat profielen met een goed verhaal waar aandacht aan is besteedt én een leuke foto beter bekeken worden en sneller resultaat opleveren.

  Gastouderland werkt met Portabase. Dit is een zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uren- en administratiesysteem. Je kunt heel makkelijk, per kind, het aantal opgevangen uren indienen en verzenden. Als je de uren hebt verzonden wordt de factuur dezelfde dag nog verzonden naar de ouder.

  Als je in jouw eigen woning de opvang wilt verzorgen kun jij zelf, eventueel in overleg met jouw consulent, jouw uurtarief bepalen. Voor jouw werk als gastouder ontvang je een bruto-vergoeding, waarover je belasting moet betalen. Inkomsten die je als gastouder ontvangt hebben geen invloed op de AOW of op de Algemene Heffingskorting. Wanneer je een inkomensafhankelijke uitkering ontvangt (bijv. ww-wao-wia of bijstand) dan kunnen jouw inkomsten de hoogte van jouw uitkering wel beïnvloeden. Dit geldt ook voor de hoogte van de huur- en zorgtoeslag. Je kunt met ons contact opnemen om te bespreken hoe het er voor je uit zou kunnen gaan zien.

  Via deze link kun je je gegevens invullen en dan zorgen wij dat de regioconsulent op korte termijn contact met je opneemt om alles probleemloos te regelen.

  Heb je vragen dan kun je altijd contact opnemen met onze financiële helpdesk. Tevens hebben wij een samenwerking met Fagon. Zij kunnen, tegen een aantrekkelijk tarief, de administratie voor je verzorgen.

  Klik hier voor meer informatie.https://www.fagon.nl/

  Gastouderland heeft een academie waarin een verkort opleidingstraject wordt aangeboden tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden.

  Neem dus snel contact met ons op om hierover meer informatie te ontvangen.

  Dit kan telefonisch via 0345-548247 of stuur een mail met jouw gegevens naar academie@gastouderland.nl en dan wordt er op korte termijn contact met je opgenomen.

  Zodra jouw consulent de bemiddeling voor jou verzorgt dan zal zij alle aanvragen waarvoor jij beschikbaarheid hebt uiteraard direct bij jou aanbieden.

  Ouders melden zich ook vaak via onze website aan of bellen ons hoofdkantoor om zich in te schrijven.

  Tevens heeft Gastouderland de website www.gastouderzoeken.nl waar gastouders zich kosteloos kunnen inschrijven. Voor ouders dé perfecte manier om jou te vinden.

  Ook hebben wij leuke en opvallende posters die je kunt ophangen en die je kosteloos bij je consulent kunt aanvragen.

  Gastouderland staat voor service en wij denken altijd met je mee!

  Als je zelfstandig gastouder wordt, word je eigenlijk zelfstandig ondernemer in de kinderopvang. Je kunt dan aanspraak maken op veel belastingvoordeel, waardoor je tot wel 15.000 euro belastingvrij kunt verdienen. Er zijn een aantal criteria waaraan je moet voldoen om erkend te worden als zelfstandig gastouder:

  • je werkt meer dan 1.225 uur per jaar;
  • je hebt een eigen boekhouding;
  • je hebt minimaal drie opdrachtgevers;
  • je loopt risico over jouw inkomen (debiteurenrisico) ;
  • je maakt reclame.

  Als je hierover meer wilt weten kun je met ons contact opnemen zodat we je alles kunnen vertellen over het ondernemerschap in de gastouderopvang.

  Ja dat kan zeker. Gastouderland is altijd op zoek naar professionele en betrokken gastouders aan huis. Als gastouder aan huis staat voorop dat je oog hebt voor de ontwikkeling van ieder kind en dat je een veilige en vertrouwde opvang kunt bieden. Tevens moet je beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kun je kinderen op een vakkundige manier begeleiden in hun ontwikkeling. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent in staat om open met de ouders te kunnen communiceren over de opvang van hun kind en bent voor langere tijd beschikbaar.

  Wij vinden het ook belangrijk dat je wilt investeren in een goede opvang en kennis hebt van alle wettelijke eisen die de gastouderopvang met zich meebrengt.

  Om gastouder aan huis te kunnen worden aan de volgende eisen moeten voldoen:

  • een diploma welke op de lijst van de overheid staat;
  • een Kinder-EHBO diploma;
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag;
  • een geldig ID-bewijs.

  In de meeste gevallen zul je dan onder de regeling Dienstverlening aan Huis gaan werken.

  Om je hierover goed te kunnen informeren kun je het beste via deze link contact opnemen. De regioconsulent zal dan op korte termijn contact met je opnemen.

  Gastouderland is altijd op zoek naar professionele en betrokken gastouders.

  Als gastouder staat het voorop dat je oog hebt voor de ontwikkeling van ieder kind en dat je een veilige en vertrouwde opvang kunt bieden.

  Tevens moet je in het bezit zijn van een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kun je kinderen op een vakkundige manier begeleiden in hun ontwikkeling.

  Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

  Je bent in staat om open met de ouders te kunnen communiceren over de opvang van hun kind.

  Wij vinden het ook belangrijk dat je wilt investeren in een goede opvang en kennis hebt van alle wettelijke eisen die de gastouderopvang met zich meebrengt.

  Om gastouder te kunnen worden aan de volgende eisen moeten voldoen:

  • een diploma die op de lijst van de overheid staat

  https://wetten.overheid.nl/BWBR0017252/2020-01-01#Paragraaf4

  • een Kinder-EHBO diploma
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag voor jezelf, huisgenoten vanaf 18 jaar en structureel aanwezigen
  • een geldig ID-bewijs

  Uiteraard kunnen wij je veel meer vertellen over de gehele procedure dus meld je aan via deze link en dan neemt de regioconsulent op korte termijn contact met je op.

  Gastouderland begeleidt je geheel in deze procedure dus dat is fijn om te weten!

  Je kunt ons ook bellen op telefoonnummer 0345-548247

  Gastouderland heeft een fijne samenwerking met LIVIS. De theorie kun je vanuit huis doen en de praktijk volg je op een praktijkbijeenkomst bij jou in de buurt. Ga je via Gastouderland werken, dan ontvang je van je regioconsulent een link waarmee je korting krijgt op de cursus. Tevens is het zinvol om jouw zorgverzekering te checken want vaak krijg je het Kinder-EHBO geheel of gedeeltelijk vergoed.

  Gastouderland werkt alleen met geregistreerde gastouders. Ouders die hun kindje naar de gastouder brengen krijgen alleen kinderopvangtoeslag als hun gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) staat geregistreerd. Als je gastouder wilt worden dan komen wij eerst bij je langs. Wij maken een inventarisatie van de opvanglocatie en bespreken wat er nodig is voor je start als gastouder. Om in het LRK geregistreerd te worden komt de GGD vervolgens ook bij je langs om te controleren of je aan alle eisen voldoet. Als dit positief is, dan wordt je in het LRK opgenomen. Ouders kunnen dan met jouw unieke registratienummer de toeslag aanvragen en daarmee ziet de Belastingdienst dat je aan alle wettelijke eisen voldoet en bij Gastouderland bent aangesloten.

  Ook hiervoor geldt, wij helpen je met dit proces dus je staat er nooit alleen voor!

  Er zijn natuurlijk veel gastouderbureaus waar je uit kunt kiezen maar Gastouderland werkt onderscheidend. Waarom dit zo is lees je hier!

  • Wij vinden kwalitatieve kinderopvang het állerbelangrijkste;
  • wij zijn een landelijk gastouderbureau, maar toch kleinschalig;
  • je regioconsulent woont bij jou in de buurt en is je persoonlijk aanspreekpunt;
  • persoonlijk contact én korte lijnen vinden wij heel belangrijk;
  • wij zien jou als ondernemer en respecteren jouw opvang;
  • wij zorgen ervoor dat je opvang voldoet aan de Wet Kinderopvang;
  • onze financiële afdeling verwerkt betalingen direct én accuraat;
  • dit betekent dat de vergoeding van de ouders binnen twee werkdagen naar je wordt overgemaakt;
  • jij krijgt een inlogcode zodat je alle documenten makkelijk terug kunt vinden in ons moderne Portabase systeem;
  • er is een duidelijke inzage in alle financiële zaken in jouw eigen Portabase omgeving;
  • je kunt gebruik maken van een pedagogische helpdesk waar je met al je opvoedkundige vragen terecht kunt;
  • ook kun je terecht bij de financiële helpdesk voor al je vragen op financieel gebied;
  • Gastouderland heeft een eigen leerzaam VVE programma AAP! Dit programma ontvang je gratis als je 3 koppelingen met ouders hebt;
  • via de Gastouderland Academie kun je, met korting, tientallen cursussen volgen;
  • wij brengen je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze interessante nieuwsbrieven;
  • wij zorgen ervoor dat de jaarlijkse risico-inventarisatie tijdig en accuraat wordt uitgevoerd;
  • wij bezoeken jou om de opvang te evalueren;
  • wij staan altijd voor je klaar en denken graag met je mee;
  • wij krijgen veel aanvragen van ouders en voorzien jou daardoor ook van opvangkindjes;
  • Gastouderland is altijd telefonisch én per mail bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur;
  • wij doen ons werk met passie en overtuiging en zorgen ervoor dat je als gastouder écht een onderdeel bent van onze organisatie waarin de kwaliteit voorop staat!

  Gastouderland is een van de weinige bureaus in Nederland die de betalingen dagelijks verwerkt. Zodra de ouder heeft betaald ontvang je de opvangvergoeding binnen twee werkdagen op jouw rekening. Wij houden de betaling van de ouder dus niet langer vast dan nodig. Sneller kan bijna niet!

  Iedereen die woont of werkt op een plek waar kinderen worden opgevangen, moet zich registreren in het Personenregister kinderopvang (PRK). Dit kan alleen met een geldige Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

  Na inschrijving start de continue screening. Hiermee wordt doorlopend gecontroleerd of iemand strafbare feiten heeft gepleegd die niet samengaan met werken in de kinderopvang.

  De kwaliteit van de opvang is voor ons heel belangrijk en wij doen er dan ook alles aan om deze te waarborgen. Je kiest pas voor de gastouder als er een klik is met jou als ouder én met je kind(eren). Dit is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de opvang. Wij besteden veel aandacht aan een veilige en hygiënische opvanglocatie en onze regioconsulent bezoekt de gastouder dan ook meerdere malen per jaar. De vereiste Verklaring omtrent het Gedrag en inschrijving in het personenregister kinderopvang biedt zekerheid omtrent de achtergrond van de gastouder en de huisgenoten. Daarnaast moet een gastouder beschikken over een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen en een diploma waarmee zij het beroep gastouder mag uitoefenen. Bijscholen is een belangrijk onderdeel voor de gastouder en daarom kan de gastouder cursussen volgen bij onze Gastouderland Academie. Met jou als ouder evalueren wij jaarlijks zodat wij ook van jou horen hoe de opvang verloopt. Heb je tussentijds vragen of opmerkingen, dan staan wij altijd voor je klaar en zullen we dit accuraat oppakken. Wij moeten als gastouderbureau voldoen aan de Wet Kinderopvang en daarom worden wij jaarlijks geïnspecteerd door de GGD.

  Je kunt met ons contact opnemen. Wij gaan dan inventariseren aan welke voorwaarden je oppas nog moet voldoen om als gastouder te kunnen werken. Mocht zijn niet beschikken over het juiste diploma dan kan zij dit via onze Gastouderland Academie behalen. Samen met je oppas gaan we ervoor zorgen dat hij/zij vervolgens geregistreerd wordt in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Vervolgens maakt de regioconsulent een afspraak met jullie voor een kennismakingsgesprek. Daarbij wordt de opvangomgeving van het kind bekeken op veiligheid en hygiëne. Daarnaast zullen alle praktische zaken, zoals de urenregistratie, aanvraag van de toeslag, uitgelegd worden. Vanaf het moment dat je oppas geregistreerd is als gastouder kun je gebruik maken van kinderopvangtoeslag.

  Via de Gastouderland Academie is het mogelijk om een verkort opleidingstraject te volgen tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. Neem snel contact met ons op om meer informatie hierover te ontvangen.

  Gastouderland staat voor service en goede begeleiding. Neem daarom contact met ons op en wij nemen alle zorgen uit handen. De regioconsulent zal zorgdragen voor alle informatieverstrekking en het registreren van de gastouder.

  Uiteraard willen wij jouw vraag graag beantwoorden. Ons enthousiaste team is op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 0345-548247. Ook zijn wij bereikbaar op mailadres info@gastouderland.nl

  Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

  Je betaalt bureaukosten omdat wij de opvang begeleiden en ervoor zorgen dat deze voldoet aan de Wet Kinderopvang. Hierdoor heb je recht op kinderopvangtoeslag. Je hebt een eigen regioconsulent, zij staat altijd voor je klaar. Zij bezoekt je gastouder meerdere malen om de kwaliteit van de opvang te beoordelen en te waarborgen. Ook inventariseert zij jaarlijks de opvanglocatie en zal zij ieder half jaar een voortgangsgesprek met je gastouder hebben. Wanneer je nog geen gastouder hebt, zal zij samen met jou je wensen in kaart brengen en een geschikte gastouder voor je zoeken. Ook zal zij, bij afwezigheid van je gastouder, bijvoorbeeld door vakantie, zoeken naar een vervangende gastouder. Tot slot wordt de administratieve verwerking van de opvang verzorgd, zoals facturen en jaaropgaves. Op het hoofdkantoor van Gastouderland staan wij altijd klaar om je te woord te staan indien je vragen hebt.

  Er zijn natuurlijk veel gastouderbureaus waar je uit kunt kiezen maar Gastouderland werkt onderscheidend. Waarom dit zo is lees je hier!

  • Wij vinden kwalitatieve kinderopvang het állerbelangrijkste;
  • wij rekenen geen inschrijfkosten en gaan kosteloos voor je op zoek naar een gastouder;
  • je kunt bij meerdere gastouders kennismaken totdat je 100% de match hebt gevonden;
  • indien er een match is gevonden betaal je pas bureaukosten;
  • wij maken hiervoor een zo voordelig mogelijke berekening;
  • wij zijn een landelijk gastouderbureau, maar toch kleinschalig;
  • je regioconsulent woont bij jou in de buurt en is je persoonlijk aanspreekpunt;
  • wij zorgen ervoor dat de opvang voldoet aan de Wet Kinderopvang zodat je recht hebt op kinderopvangtoeslag;
  • onze financiële afdeling verwerkt betalingen direct én accuraat;
  • dit betekent dat je betaling binnen twee werkdagen naar de gastouder wordt overgemaakt;
  • jij krijgt een inlogcode zodat je alle documenten makkelijk terug kunt vinden in ons moderne Portabase systeem;
  • er is een duidelijke inzage van alle financiële zaken in jouw eigen Portabase omgeving;
  • je kunt bij de financiële helpdesk al je vragen op financieel gebied stellen;
  • Gastouderland heeft een eigen leerzaam VVE programma AAP! De gastouder werkt hiermee gericht aan de ontwikkeling van de kinderen;
  • via de Gastouderland Academie kun je, met korting, tientallen cursussen volgen;
  • wij brengen je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze interessante nieuwsbrieven;
  • wij bezoekende opvanglocatie regelmatig zodat wij de kwaliteit van de opvang in zicht hebben;
  • Gastouderland is altijd telefonisch én per mail bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur;
  • wij doen ons werk met passie en overtuiging, staan voor je klaar en denken graag met je mee!

  Omdat het opvangen van kinderen zeer verantwoordelijk werk is zijn er strenge wettelijke eisen waar een gastouder aan moet voldoen.

  De gastouder moet in het bezit zijn van:

  • een door de overheid goedgekeurd diploma
  • een geldig Kinder-EHBO diploma
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag van eventuele volwassen huisgenoten of structureel aanwezigen.

  Tevens dient de woning van de gastouder aan strenge eisen te voldoen op het gebied van veiligheid en hygiëne.

  De gastouder wordt, na goedkeuring door de consulent van Gastouderland én de GGD, door de lokale gemeente geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang.

  Gastouderopvang is kleinschalige en professionele kinderopvang verzorgd door een gediplomeerde en geregistreerde gastouder in huiselijke sfeer. Terwijl je werkt of studeert wordt jouw kind bij de gastouder thuis of in jouw eigen huis opgevangen. Gastouderopvang is naast de kleinschaligheid een flexibele vorm van kinderopvang. Omdat ook een gastouder zich moet houden aan de Wet Kinderopvang, wordt zij geïnspecteerd door Gastouderland en de GGD. Je hebt daarom recht op kinderopvangtoeslag.

  Gastouderopvang is kleinschalige opvang in een huiselijke kring. Daardoor ontstaat er een persoonlijke band met de gastouder. Omdat een gastouder minder kinderen tegelijkertijd opvangt, heeft zij veel aandacht voor jouw kind. Dit komt de ontwikkeling van je kind ten goede. Daarnaast is een gastouder meestal heel flexibel, zodat je de opvang kunt regelen op de tijden dat je opvang nodig bent.

  • Je kiest zelf je gastouder en je weet dat jouw kind altijd door dezelfde gastouder wordt opgevangen en verzorgd.
  • De groep is klein, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en jouw kind op een rustige manier leert omgaan met andere kinderen en daardoor zijn sociale vaardigheden ontwikkelt.
  • Gastouderopvang is officiële kinderopvang, waardoor je recht hebt op kinderopvangtoeslag.
  • Gastouderopvang is een flexibele vorm van kinderopvang. Je neemt veelal de uren af die van te voren zijn afgesproken met de gastouder.
  • De woning waar de opvang plaatsvindt wordt gecontroleerd volgens de wettelijke eisen door Gastouderland en de GGD. Jaarlijks wordt er een risico-inventarisatie gedaan door de regioconsulent waarin er op veiligheid en hygiëne wordt gecontroleerd. Daarnaast wordt de gastouder bezocht voor een voortgangsgesprek. Gastouderland houdt altijd nauw contact met de gastouder en waarborgt de kwaliteit van de opvang.

  Ja, wij zijn het enige bureau in Nederland met een eigen VVE programma:

  Voorschoolse educatie Aap!

  Gastouderland heeft een uniek, geheel eigen programma ontwikkeld voor voorschoolse educatie. Samen met de ontzettend leuke en ondernemende knuffel Aap! leren kinderen spelenderwijs en worden ze alvast een klein beetje voorbereid op het naar school gaan. Kinderen leren steeds jonger en steeds sneller. Wij zien het belang van Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE) en hebben daarom een eigen programma Aap! opgezet. Elke gastouder aangesloten bij Gastouderland krijgt kosteloos* knuffel Aap! en de daarbij behorende educatie-map aangeboden. Aap! is een vrolijk vriendje dat zich op een speelse manier op de sociaal-emotionele, de motorische, de cognitieve en de zintuigelijke ontwikkelingen van kinderen richt.

  Het programma is goed in het dagprogramma in te passen. Zo kunnen er tijdens het eten, verschonen en buiten spelen al activiteiten worden gedaan. De eigen inbreng van kinderen is hierbij erg belangrijk. De activiteiten bevatten veel mogelijkheden voor interactie en communicatie tussen de gastouder, de kinderen én tussen de kinderen onderling. Hier leren kinderen veel van. De ouders ontvangen bij elk thema een aparte ouderbrief, zodat ouders weten waar de gastouder in die periode mee bezig is. Zo kan de ouder thuis ook inspelen op het thema en weet de ouder bijvoorbeeld welke liedjes en versjes het kind heeft geleerd.

  De thema’s zijn:

  • Hallo, ik ben Aap!
  • Zomer in je bol
  • In en om het huis
  • Eten en drinken
  • Aap! en de winter
  • Aap! gaat op vakantie
  • Mijn lichaam
  • Aap! gaat naar het circus
  • Aap! in het verkeer
  • Aap! op de boerderij
  • Aap! maakt muziek en danst
  • Aap! krijgt een broertje of zusje

  * Vraag je consulent naar de voorwaarden.