Tarieven

Gastouderland staat voor kwalitatieve opvang met eerlijke tarieven voor ouders

Gastouderopvang is opvang op maat. Dit betekent dat er wordt gewerkt met een uurtarief. Het uurtarief wordt door de gastouder zelf bepaald. De richtlijn hiervoor is tussen de € 5,50 en € 7,00 per uur. Dit tarief wordt gerekend door gastouders die in hun eigen woning kinderen opvangen. De tarieven voor een gastouder aan huis liggen tussen de € 13,00 en € 20,00 per uur, afhankelijk van het aantal kinderen, de leeftijd en ervaring van de gastouder. Ook de gastouder aan huis bepaalt haar eigen uurtarief.

Gastouderland rekent geen inschrijfkosten. Naast het uurtarief voor de gastouder betaalt de ouder bureaukosten aan Gastouderland. De hoogte van deze kosten is per opvangsituatie verschillend. Wij proberen altijd een zo voordelig mogelijke berekening te maken.

Van de door de gastouder verrichte kinderopvang vindt maandelijks facturatie plaats. De facturen kunnen worden gebruikt als bewijsstuk richting de werkgever en/of de belastingdienst, zodat er Kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd. Gastouderland biedt hierbij ondersteuning.