Gastouderland IJmeer

Hét beste gastouderbureau van IJmeer

Aangenaam! Mijn naam is Jessica van Bochove en sinds juni 2022 ben ik werkzaam als consulente bij Gastouderland. Alles in en rond Almere en IJmeer valt onder mijn regio. Ik zal binnen deze regio jouw eerste aanspreekpunt zijn wat betreft de bemiddeling in gastouderopvang.

Voor ouders en gastouders

Vind direct je consulent

Onze missie

Onze missie is om je kwalitatieve ondersteuning te geven bij de opvang van jouw kind(eren).

Ben je op zoek naar een geschikte gastouder of gastouder aan huis? Wij gaan geheel vrijblijvend voor je op zoek! Heb je al een gastouder? Ook dan kun je bij ons terecht en zorgen we ervoor dat de overgang naar ons bureau soepel verloopt!

Waarom gastouderland?

De voordelen van gastouderland

 • Flexibel

  Gastouderopvang is flexibel en je betaalt per uur.

 • Geen extra kosten

  Wij rekenen geen inschrijfkosten én ook geen kosten voor het zoeken naar een gastouder.

 • Goede service

  Korte lijnen en persoonlijk contact: je consulent altijd in de buurt.

 • VVE-programma

  Wij hebben een VVE-programma voor gastouders ontwikkelt, Aap!;

 • Je helpdesk

  Financiële en pedagogische helpdesk, kwaliteit van de opvang staat bij ons hoog in het vaandel;

 • Snelle betaling

  Betaling van de gastouder binnen 2 werkdagen.

 • Een mobiele app

  Wij bieden een app aan: Gastouderland Connect, voor optimale communicatie;

 • E-learning en gastouderdagen

  E-learning en gastouderdagen in het hele land.

 • Scherp tarief

  Scherp tarief voor bureaukosten.

*Natuurlijk is het mogelijk persoonlijk met ons kennis te maken, dit kan altijd telefonisch, per mail of in een ontmoeting. Ben je gastouder of wil je gastouder worden? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. we bieden een zeer uitgebreide service voor onze gastouders waar wij je graag meer over willen vertellen.
Gastouderaanbod

Gastouders regio IJmeer

Voor ouders

Vind direct je gastouder

Gastouderopvang

Veel gestelde vragen

Gastouderland is altijd op zoek naar professionele en betrokken gastouders.

Als gastouder staat het voorop dat je oog hebt voor de ontwikkeling van ieder kind en dat je een veilige en vertrouwde opvang kunt bieden.

Tevens moet je in het bezit zijn van een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kun je kinderen op een vakkundige manier begeleiden in hun ontwikkeling.

Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Je bent in staat om open met de ouders te kunnen communiceren over de opvang van hun kind.

Wij vinden het ook belangrijk dat je wilt investeren in een goede opvang en kennis hebt van alle wettelijke eisen die de gastouderopvang met zich meebrengt.

Om gastouder te kunnen worden aan de volgende eisen moeten voldoen:

 • een diploma die op de lijst van de overheid staat

https://wetten.overheid.nl/BWBR0017252/2020-01-01#Paragraaf4

 • een Kinder-EHBO diploma
 • een Verklaring Omtrent het Gedrag voor jezelf, huisgenoten vanaf 18 jaar en structureel aanwezigen
 • een geldig ID-bewijs

Uiteraard kunnen wij je veel meer vertellen over de gehele procedure dus meld je aan via deze link en dan neemt de regioconsulent op korte termijn contact met je op.

Gastouderland begeleidt je geheel in deze procedure dus dat is fijn om te weten!

Je kunt ons ook bellen op telefoonnummer 0345-548247

Als je in jouw eigen woning de opvang wilt verzorgen kun jij zelf, eventueel in overleg met jouw consulent, jouw uurtarief bepalen. Voor jouw werk als gastouder ontvang je een bruto-vergoeding, waarover je belasting moet betalen. Inkomsten die je als gastouder ontvangt hebben geen invloed op de AOW of op de Algemene Heffingskorting. Wanneer je een inkomensafhankelijke uitkering ontvangt (bijv. ww-wao-wia of bijstand) dan kunnen jouw inkomsten de hoogte van jouw uitkering wel beïnvloeden. Dit geldt ook voor de hoogte van de huur- en zorgtoeslag. Je kunt met ons contact opnemen om te bespreken hoe het er voor je uit zou kunnen gaan zien.

Als je zelfstandig gastouder wordt, word je eigenlijk zelfstandig ondernemer in de kinderopvang. Je kunt dan aanspraak maken op veel belastingvoordeel, waardoor je tot wel 15.000 euro belastingvrij kunt verdienen. Er zijn een aantal criteria waaraan je moet voldoen om erkend te worden als zelfstandig gastouder:

 • je werkt meer dan 1.225 uur per jaar;
 • je hebt een eigen boekhouding;
 • je hebt minimaal drie opdrachtgevers;
 • je loopt risico over jouw inkomen (debiteurenrisico) ;
 • je maakt reclame.

Als je hierover meer wilt weten kun je met ons contact opnemen zodat we je alles kunnen vertellen over het ondernemerschap in de gastouderopvang.

Gastouderland is een van de weinige bureaus in Nederland die de betalingen dagelijks verwerkt. Zodra de ouder heeft betaald ontvang je de opvangvergoeding binnen twee werkdagen op jouw rekening. Wij houden de betaling van de ouder dus niet langer vast dan nodig. Sneller kan bijna niet!

 • Je mag maximaal zes kinderen in de leeftijd tot 13 jaar gelijktijdig opvangen. Eigen kinderen tot 10 jaar worden meegerekend.
 • Je mag maximaal vijf kinderen tot 4 jaar gelijktijdig opgevangen.
 • Je mag maximaal 4 kinderen tot 2 jaar gelijktijdig opvangen, waarvan maximaal 2 kinderen tot 1 jaar.

Gastouderland werkt met Portabase. Dit is een zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uren- en administratiesysteem. Je kunt heel makkelijk, per kind, het aantal opgevangen uren indienen en verzenden. Als je de uren hebt verzonden wordt de factuur dezelfde dag nog verzonden naar de ouder.

Ja, wij zijn het enige bureau in Nederland met een eigen VVE programma:

Voorschoolse educatie Aap!

Gastouderland heeft een uniek, geheel eigen programma ontwikkeld voor voorschoolse educatie. Samen met de ontzettend leuke en ondernemende knuffel Aap! leren kinderen spelenderwijs en worden ze alvast een klein beetje voorbereid op het naar school gaan. Kinderen leren steeds jonger en steeds sneller. Wij zien het belang van Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE) en hebben daarom een eigen programma Aap! opgezet. Elke gastouder aangesloten bij Gastouderland krijgt kosteloos* knuffel Aap! en de daarbij behorende educatie-map aangeboden. Aap! is een vrolijk vriendje dat zich op een speelse manier op de sociaal-emotionele, de motorische, de cognitieve en de zintuigelijke ontwikkelingen van kinderen richt.

Het programma is goed in het dagprogramma in te passen. Zo kunnen er tijdens het eten, verschonen en buiten spelen al activiteiten worden gedaan. De eigen inbreng van kinderen is hierbij erg belangrijk. De activiteiten bevatten veel mogelijkheden voor interactie en communicatie tussen de gastouder, de kinderen én tussen de kinderen onderling. Hier leren kinderen veel van. De ouders ontvangen bij elk thema een aparte ouderbrief, zodat ouders weten waar de gastouder in die periode mee bezig is. Zo kan de ouder thuis ook inspelen op het thema en weet de ouder bijvoorbeeld welke liedjes en versjes het kind heeft geleerd.

De thema’s zijn:

 • Hallo, ik ben Aap!
 • Zomer in je bol
 • In en om het huis
 • Eten en drinken
 • Aap! en de winter
 • Aap! gaat op vakantie
 • Mijn lichaam
 • Aap! gaat naar het circus
 • Aap! in het verkeer
 • Aap! op de boerderij
 • Aap! maakt muziek en danst
 • Aap! krijgt een broertje of zusje

* Vraag je consulent naar de voorwaarden.

Plaatsing van jouw profiel op onze drukbezochte opvangmarkt zal jouw kans op gastkinderen aanzienlijk verhogen. Buiten het feit dat je als gastouder door ouders specifiek kan worden gevonden op de opvangmarkt, wordt je tevens door Gastouderland meegenomen in de procedure wanneer er een nieuwe aanvraag is in jouw regio. Om jouw profiel te kunnen plaatsen dien je jezelf hier (gastouderzoeken.nl/registreren) gratis als gastouder in te schrijven. Na controle van jouw gegevens wordt jouw profiel aangemaakt en geplaatst op onze opvangmarkt. Onze ervaring is dat profielen met een goed verhaal waar aandacht aan is besteedt én een leuke foto beter bekeken worden en sneller resultaat opleveren.

Gastouderland werkt alleen met geregistreerde gastouders. Ouders die hun kindje naar de gastouder brengen krijgen alleen kinderopvangtoeslag als hun gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) staat geregistreerd. Als je gastouder wilt worden dan komen wij eerst bij je langs. Wij maken een inventarisatie van de opvanglocatie en bespreken wat er nodig is voor je start als gastouder. Om in het LRK geregistreerd te worden komt de GGD vervolgens ook bij je langs om te controleren of je aan alle eisen voldoet. Als dit positief is, dan wordt je in het LRK opgenomen. Ouders kunnen dan met jouw unieke registratienummer de toeslag aanvragen en daarmee ziet de Belastingdienst dat je aan alle wettelijke eisen voldoet en bij Gastouderland bent aangesloten.

Ook hiervoor geldt, wij helpen je met dit proces dus je staat er nooit alleen voor!

Wat leuk dat je enthousiast bent. Wij bekijken graag met je de mogelijkheden in jouw regio. Jouw consulent staat voor je klaar voor alle overige vragen dus neem gerust contact met ons op zodat we wellicht een mooie samenwerking kunnen aangaan! Wij zijn alle werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0345-548247.

Twijfel niet om contact op te nemen

Heb je nog vragen voor ons team?

Vind je consulent *Jouw consulent altijd in de buurt
Neem direct contact op *Wij reageren binnen 2 uur